Recomandări.net

📱 RECOMANDAREA ZILEI: Telefon mobil Xiaomi Poco F5, Dual SIM, 256GB, 12GB RAM, 5G, Black

Acum 4 ani de zile îmi luam primul telefon de la Poco (Xiaomi). Era vorba atunci de Pocophone F1, care la 300 de dolari era primul flagship-killer important după OnePlus One. De atunci, brand-ul a tot scos device-uri interesante, dar niciunul nu a reușit să repete succesul originalului.

Astăzi vorbim despre Poco F5, un telefon interesant, care la 2.000 de lei, are niște specificații destul de interesante. Vorbim de un procesor Snapdragon 7+ Gen 2, 8 sau 12 GB de memorie RAM și 256 de GB stocare pe toate variantele.

Ecranul este unul AMOLED, de 6,7 inch, cu rezoluție Full HD și rată de refresh de 120 Hz. Să fie clar, nu este vorba despre un panou de top, dar e în media segmentului de preț. De asemenea, ecranul poate varia între 60 și 120 Hz, nu coboară mai jos.

Camerele sunt, să spunem mediocre. Senzorul principal este de la Omnivision și poate fi găsit și pe telefoane la jumătate de preț, deci nici care să ne dea pe spate. Ce mi se pare și mai ciudat, este că Poco F5 filmează 4K doar la 30fps, pe gând Pocophone F1 filma 4K la 60fps.

A, era să uit, telefonul are mufă de căști, după ce Poco F3 și F4 nu au avut. Nu știu care e logica Xiaomi aici, dar nici nu vreau să mă gândesc. La câte modele scoate Xiaomi pe săptămână, nici nu e de mirare că nu există o coerență între generațiile aceleași familii de telefoane.

Chiar și cu un sistem de camere mediocre și un ecran fără rată de refresh adaptabilă, Poco F5 este o alegere bună la 2.000 de lei, mai ales pentru cei care se joacă mult pe telefon, sau văd video. Sper totuși ca soft-ul (MIUI 14) să mai puțin buggy, ca pe vremea când aveau eu telefoane Xiaomi.

➡️ Preț actualizat (link afiliat)

Recomandări.net

Lasă un răspuns